Novavax (NVAX) акции

Цена акции Novavax

Акциите Novavax, NASDAQ: NVAX се търгуват в диапазона от $13.57 до $15.78 щатски долара за акция към 02 юни 2024.

През последните шест месеца Novavax акциите реализираха сериозен ръст от $3.98 до $15.70 долара за акция #NVAX.

Този рязък скок в цената на акциите Novavax беше благодарение на новината за сделка за придобиване на Френската компания Sanofi.

Това придобиване вдига оценката на Novavax на около 1,4 милиарда долара, почти двойно повече от пазарната й капитализация от около 628 милиона долара.

Но към момента Novavax е доста далеч от пика си от 20-те милиарда долара оценка през 2021 г.

Анализ на акциите на Novavax (NVAX)

Novavax: Обещаваща биотехнологична компания в ерата на COVID-19

Novavax е биотехнологична компания, която е специализирана в разработването на ваксини и имунотерапевтици за широка гама инфекциозни заболявания. Акциите Novavax #NVAX станахо изключително популярни сред инвеститорите по време на кризата от Ковид и надпреварата за разработка на ваксини.

Акциите на Novavax (NVAX) бяха една от най-атрактивните в биотехнологичната индустрия през последните години благодарени на пандемията и състезанието за разработка на ваксина. Акциите на компанията скочиха с над 2000% от началото на пандемията от COVID-19, на след това претърпяха и сериозен спад.

През януари 2021 г. акциите Novavax (NVAX) скочиха отново, когато компанията обяви положителни резултати от своята Фаза 3 на клинично изпитване за своята ваксина срещу COVID-19, NVX-CoV2373. Оттогава ваксината получи разрешение за спешна употреба (EUA) от няколко страни, включително Съединените щати.

През последните години цената на акциите на Novavax претърпя значителна волатилност. Novavax акциите започнаха да се търгуват през 2021 г. при приблизително $100 на акция и бързо скочиха до максимум от $331,68 през февруари, след като бяха обявени положителните резултати от тестовете за ваксина срещу COVID-19. Оттогава обаче цената на акциите се понижи и към 24 март 2023 г. акциите Novavax се търгуват между $5 и $10 за акция.

Голямата волатилност в цената на акциите Novavax (NVAX) може се дължи на няколко фактора, включително забавяне на производството и конкуренция от други ваксини срещу COVID-19 като тези на Moderna и Pfizer.

Компанията е изправена пред предизвикателства при увеличаването на производството на своята ваксина срещу COVID-19, което води до опасения за недостиг на доставки. Освен това появата на нови варианти на вируса повдигна въпроси относно ефективността на ваксината срещу тези щамове.

Въпреки предизвикателствата, наборът от потенциални ваксини на Novavax за други инфекциозни заболявания продължава да предизвиква интерес към акциите Novavax (NVAX) от страна на инвеститори и анализатори.

Ваксината NanoFlu на компанията, която използва собствената технологична платформа за наночастици на Novavax, показа обещаващи резултати в клинични изпитвания и потенциално може да замени стандартната ваксина срещу грип.

Освен това, ваксината ResVax на Novavax за респираторно-синцитиалния вирус (RSV) има потенциала да отговори на значителните неудовлетворени медицински нужди при кърмачета, което се очаква да се отрази положително и на акциите Novavax.

Анализаторите имат смесени мнения относно перспективите за цената на акциите на Novavax. Някои виждат потенциала на компанията за разработване на иновативни ваксини като значителна възможност за растеж, докато други са загрижени за способността на компанията да се конкурира на този бързо развиващ се пазар и силните утвърдени конкуренти.

В заключение, цената на Novavax акциите (NVAX) и представянето на биотехнологичната компанията са нестабилни през последните месеци, като компанията е изправена пред забавяне в търсенето на ваксини, както и конкуренция от други препарати срещу COVID-19.

Въпреки това, наборът от потенциални ваксини на Novavax за други инфекциозни заболявания може потенциално да стимулира бъдещ растеж на Novavax акциите. Инвеститорите ще наблюдават внимателно напредъка на компанията в увеличаването на производството и доставките на нейната ваксина срещу COVID-19, както и успеха на другите продукти на Novavax.

Независимо от това, работата на Novavax върху продукти за други инфекциозни заболявания, като грип, респираторен синцитиален вирус (RSV) и ебола, продължава да предизвиква интерес от инвеститори, така и от анализатори към Novavax акциите (NVAX).

Продукти Novavax

Продуктовото портфолио на Novavax се състои от кандидати за ваксини за редица инфекциозни заболявания, включително COVID-19, грип и RSV. Представянето на тези продукти при клинични изпитвания и регулаторни прегледи оказва значително влияние върху цената на акциите Novavax.

NVX-CoV2373: Водещият продукт на Novavax е ваксина срещу COVID-19, която използва технологична платформа за наночастици, базирана на протеини. При клинични изпитвания ваксината демонстрира ефикасност от 89,3% срещу COVID-19. В момента компанията работи за увеличаване на производствения капацитет, за да отговори на глобалното търсене.

ДЕПОЗИТ БОНУС

Вземете до $20,000 терейдинг бонус за инвестиране в акции. Получавате 50% бонус върху първият Ви депозит с Vantage Markets!

Регистрация

Кандидатът за ваксина срещу COVID-19 на компанията, NVX-CoV2373, беше във фокуса на значително внимание и изигра централна роля в ръста на цената на акциите на Novavax.

Ваксината използва собствената технологична платформа за наночастици на Novavax и е показала обещаващи нива на ефикасност в клиничните изпитвания. Ваксината получи разрешение за спешна употреба (EUA) в няколко държави, включително Обединеното кралство и Индия.

Ефективността на NVX-CoV2373 в клинични изпитвания и регулаторни прегледи е ключов двигател на цената на акциите на Novavax. Положителните новини, като обявяването на силни резултати за ефикасност, обикновено водят до временно увеличение на цената на акциите, докато отрицателните новини, като забавяне на производството или регулаторни препятствия, водят до намаляване на цената на Novavax акциите.

В допълнение към своята ваксина срещу COVID-19, продуктовата гама на Novavax включва други кандидати за ваксини, които имат потенциала да отговорят на значителни неудовлетворени медицински нужди.

Кандидатът за ваксина NanoFlu на компанията, която използва технологичната платформа за наночастици на Novavax, показа обещаващи резултати в клиничните изпитвания и има потенциала да замени стандартната ваксина срещу грип. Кандидатът за ваксина ResVax на компанията за RSV.

NanoFlu: NanoFlu е рекомбинантна противогрипна ваксина, която използва собствената технологична платформа за наночастици на Novavax. В клинични изпитвания ваксината демонстрира подобрени имунни отговори в сравнение със стандартната ваксина срещу грип.

В момента ваксината е във фаза 3 на клинични изпитвания. Одобрението на този продукт може да върне отново Novavax акциите на ценовите ниво постигнати около кризата с Ковид.

ResVax: ResVax е ваксина за респираторния синцитиален вирус (RSV), която използва патентованата технология за рекомбинантни наночастици на Novavax. Ваксината е предназначена да предпазва бебетата от свързани с RSV хоспитализации и респираторни заболявания.

В момента ваксината е във фаза 3 на клинични изпитвания. Успех с ResVax ще върне със сигурност доверието на инвеститорите към Novavax акциите (NVAX).

Успехът на другите кандидати за ваксина на Novavax също има потенциал да повлияе положително на цената на акциите Novavax (NVAX). Новини, като обявяване на успешни резултати от клинични изпитвания или регулаторни одобрения, биха могли да доведат до сериозно увеличение на цената акциите Novavax, докато отрицателните новини, като забавяне на клиничните изпитвания или регулаторни пречки, биха могли да доведат до спад в стойността на акциите Novavax (NVAX).

В заключение, ефективността на тези продукти в клинични изпитвания и регулаторни прегледи оказва значително влияние върху цената на акциите на Novavax. Инвеститорите трябва да следят отблизо напредъка на кандидатите за ваксина на компанията и потенциалното въздействие върху бъдещите перспективи за растеж на Novavax като пазарен дял.

Придобивания на Novavax

Isconova

Придобиванията на Novavax през годините изиграха значителна роля в оформянето на продуктовата линия и траекторията на растеж на акциите Novavax (NVAX). През 2013 г. компанията придоби Isconova, шведска компания за адюванти за ваксини, която предостави на Novavax достъп до технологичната платформа за адюванти на Isconova.

Тази технологична платформа е ключов компонент от стратегията за разработване на ваксини на Novavax и е използвана при разработването на ваксината срещу COVID-19 на компанията.

Praha Vaccines

През 2021 г. Novavax придоби Praha Vaccines, базиран в Чехия производител на ваксини, за 167 милиона долара. Praha Vaccines разполага с мащабно производствена база и в момента произвежда ваксината срещу COVID-19 на Novavax.

Очаква се придобиването да увеличи производствения капацитет на Novavax и да подпомогне усилията на компанията да разшири своята гама от ваксини, както и достъп до Европейският пазар.

Това придобиване също беше от решаващо значение в подкрепа на усилията на Novavax за увеличаване на производството на своята ваксина срещу COVID-19, тъй като Praha Vaccines беше сключен договор за производство на ваксината за целият Европейския съюз.

Придобиванията на Novavax отразяват фокуса на компанията върху разширяване на нейните възможности и опит в разработването и производството на ваксини. Тези придобивания също демонстрират ангажимента на компанията да остане конкурентоспособна на динамиката в пазара на ваксини.

По отношение на това как тези придобивания се отразяват върху цената на акциите на Novavax, инвеститорите са склонни да гледат на придобиванията положително, тъй като те сигнализират за потенциал за растеж и разширяване на продуктовото портфолио на компанията.

Въпреки това, въздействието на придобиванията върху цената на акциите Novavax може да бъде негативно в зависимост от фактори като цената, платена за придобиването, и очакваната възвръщаемост на инвестицията.

В случая с Novavax, придобиването на Praha Vaccines беше оценено положително от инвеститорите в акциите Novavax (NVAX), тъй като помогна за справяне с опасенията относно способността на компанията да увеличи производството на своята ваксина срещу COVID-19 и отговори на търсенето.

Това доведе до временно увеличение на цената на акциите Novavax (NVAX). Въпреки това, въздействието на придобиването на Isconova върху цената на акциите Novavax е по-малко ясно, тъй като е направено преди пандемията и е интегрирано в цялостната стратегия на компанията за развитие на ваксини.

Sanofi

Акциите на Novavax скочиха над 100% за часове поради новината за сделката за придобиване на френската Sanofi с цел комерсиализиране на ваксина срещу Covid и разработване на комбинирани инжекции.

Sanofi ще получи 4,9% дял в американския производител на лекарства Novavax, който дял ще бъде оценен на 70 милиона долара.

Novavax също така ще получи допълнителни приходи от продажби в размер на до 200 милиона долара, заедно с премии за всеки продукт, който Sanofi разработва съвместно с Matrix-M.

В заключение, придобиванията на Novavax изиграха критична роля в оформянето на продуктовата линия и траекторията на растеж на акциите Novavax (NVAX).

Въпреки че въздействието на тези придобивания върху цената на Novavax акциите може да бъде променливо, инвеститорите обикновено ги оценяват положително, тъй като сигнализират за потенциал за растеж и разширяване на възможностите пред компанията.

Заключение

Novavax като биотехнологична компания, която направи значителни крачки в разработването на ваксини и имунотерапевтици за инфекциозни заболявания. Ваксината срещу COVID-19 на компанията, NVX-CoV2373, показа обещаващи нива на ефикасност в клинични изпитвания и получи EUA в няколко страни.

Докато акциите на Novavax бяха нестабилни през последните месеци, наборът от потенциални ваксини на Novavax за други инфекциозни заболявания, като грип и RSV, продължава да предизвиква интерес от инвеститори и анализатори към Novavax акциите.

Скорошното придобиване на Praha Vaccines се очаква да увеличи производствения капацитет на Novavax и да подпомогне усилията на компанията да разшири своята гама от ваксини, като и да осигури известна стабилност на Novavax акциите (NVAX).


Автор лого

Автор:

Екип - Stocks.bg

Всички материали в уебсайта Stocks.bg са написани от опитни анализатори на акции с доказан опит и кариера във финансовия сектор. Информацията в сататиите за брокери на акции, трейдинг платформи и анализи на акции е написана и проверена от екипа на Stocks.bg, който е изграден от трейдъри, финансови анализатори и копирайтъри с дългогодишен опит в търговията с акции и финансовите анализи на публично търгувани компании.


Контакти

Свържете се със Stocks.bg за съдействие при избор на брокер на акции и трейдинг платформа.

Изпраща се
Вашето съобщение беше изпратено успешно!