Disney (DIS) акции

Цена на акциите Disney #DIS

Акциите Disney със символ #DIS се търгуват на нива от $101.69 до $108.01 щатски долара за акция към 02 юни 2024.

През последните шест месеца акциите на Disney (#DIS) отбелязаха ръст от нива $90.79 в началото на Декември 2023 до $122.82 щатски долара за акция през началото на Април 2024.

По-високите нива на акциите Disney се дължат главно на подобряване на финансовите резултати, като оперативните приходи надхвърлиха очакванията на анализаторите през последните 2 тримесечия.

Друга важна новина, която задвижи покачването на цената на Disney акциите бяха слуховете за преговори с Comcast за придобиване на стрийминг услугата Hulu.

За да инвестирате в Акции на Disney #DIS от България можете да регистрирате акаунт с Vantage Markets. Този брокер на акции ви дава възможност да търгувате US акции с 0% комисионна и депозит бонус до $20,00 долара . Купи Акции на Disney

Анализ на Акции Disney (DIS)

Компанията Walt Disney е една от най-известните компании в света с история, която обхваща почти век. Тя се превърна от малко анимационно студио в глобален конгломерат, който работи в различни сектори. Успехът на акциите на Disney се дължи на способността на компанията да прави иновации и да се развива в крак новите технологии и трендове, като същевременно остава вярна на основните си ценности. В този анализ на Дисни акциите ще разгледаме различните продукти на компанията, включително история как се търгуват акции на Дисни, навлизане на Disney в стрийминг бизнеса и придобиванията на други брандове.


Disney акции: Представяне

Акциите на Disney са популярен инвестиционен избор за много трейдъри от дълги години. Финансовите резултати на компанията са силни и тя има доказан опит в създаването на стойност за акционерите. Disney постига успех в различните си бизнес сегменти, което стимулира силното представяне и интереса към акциите на Disney.

През 2020 г. пандемията от COVID-19 удари силно развлекателната индустрия и Disney не направи изключение. Но компанията успя да преодолее бурята, отчасти благодарение на услугата си за стрийминг, Disney+. Успехът на Disney+ беше един от акцентите в последните финансови резултати на компанията и помогна да се компенсират някои от загубите, понесени от акциите на Дисни в други сегменти като увеселителни паркове и круизи.

Продукти на Disney: Доставяне на радост за милиони

Disney като бранд включва всичко от филми и круизни линии до тематични увеселителни паркове и потребителски продукти. Продуктите на компанията имат лоялни последователи и са се превърнали в синоним на качество и забавление. Лоялните потребители е един от ключовите фактори инвеститорите да искат акции на Disney в своето портфолио. Продуктите на Дисни са популярни сред хора от всички възрасти и имат силно присъствие на различни пазари, като акции на Disney се подаряват дори за подарък на празници в семействата по цял свят.

Един от най-популярните продукти на компанията е нейната гама от анимационни филми. Дисни продуцира някои от най-успешните и обичани анимационни филми на всички времена, включително класики като Снежанка и седемте джуджета, Цар Лъв и Замръзналото кралство. Филмите на Дисни са се превърнали в културни класики и децата и възрастните по целия свят ги обожават. Всъщност цели поколения продължават да гледат филмите на Дисни отново и отново. Такава вярна публика и клиенти са огромна подкрепа за представянето на акциите на Disney.

Увеселителни паркове Disneyland в Калифорния, Walt Disney World във Флорида и различни други паркове и курорти по света, са важна част от бизнеса на компанията и финансовите им резултати са двигател за цената на акциите на Дисни.

Увеселителните паркове на Disney са важен източник на приходи и печалби и тяхното представяне може да окаже влияние върху цената на Disney акциите. Инвеститорите отделят голямо внимание на представянето на парковете Disneyland и как тяхната посещаемост може да повлияе на финансовите резултати на компанията и бъдещето на акциите на Дисни.

Когато парковете се представят добре и посещаемостта е висока, това може да доведе до увеличаване на приходите и печалбите за компанията, което може да има положително въздействие върху цената на Disney акциите. И все пак, ако посещаемостта е ниска или ако има други проблеми, които засягат работата на парковете, това може да доведе до намаляване на приходите и печалбите, което може да доведе до спад в цената на акциите на Disney.

Например, пандемията от COVID-19 оказа значително влияние върху бизнеса с увеселителни паркове на Disney, както и на Дисни акциите. Компанията трябваше да затвори своите паркове по света за няколко месеца през 2020 г., което доведе до значително намаляване на приходите и печалбите. Това от своя страна се отрази негативно върху цената на акциите Disney.

Дисниленд паркове по света:
 • Дисниленд парк - Анахайм, Калифорния (отворен през 1955 г.)
 • Walt Disney World Resort - Орландо, Флорида (отворен през 1971 г.)
 • Токио Дисниленд - Ураясу, Чиба, Япония (отворен през 1983 г.)
 • Дисниленд Париж - Марн-ла-Вале, Франция, преди известен като Евро Дисниленд (отворен през 1992 г.)
 • Хонг Конг Дисниленд - залива Пени, остров Лантау, Хонконг (отворен през 2005 г.)
 • Shanghai Disney Resort - Pudong, Шанхай, Китай (отворен през 2016 г.)

ДЕПОЗИТ БОНУС

Вземете до $20,000 терейдинг бонус за инвестиране в акции. Получавате 50% бонус върху първият Ви депозит с Vantage Markets!

Регистрация

Disney+ в борбата за дял от стрийминг сектора

Disney+ се превърна във важна част от бизнеса на компанията и нейното представяне оказва значително влияние върху цената на акциите на Disney. Disney+ е водещата услуга за стрийминг на Disney, стартирана през ноември 2019 г.

Платформата предлага на абонатите достъп до обширна библиотека от притежавано от Disney съдържание, включително филми, телевизионни предавания и документални филми, както и оригинално съдържание, създадено специално за платформата.

От пускането си на пазара Disney+ е с голяма заслуга за успеха на компанията и акциите Дисни. За около година услугата успя да достигне до 100 милиона абонати, крайъгълен камък, който отне на Netflix повече от десетилетие, за да постигне. Успехът на Disney+ помогна да се компенсират някои от загубите, понесени в други сегменти поради пандемията, и се превърна в ключов двигател на растежа на Disney акциите.

Финансовите резултати на Disney+ се наблюдават внимателно от инвеститорите, тъй като имат значително влияние върху цялостното представяне на цената на акциите на Disney.

Когато услугата за стрийминг се представя добре, това може да доведе до увеличаване на приходите и печалбите за компанията, което може да има положително въздействие върху цената на акциите Disney. Например, когато Disney обяви финансовите си резултати за третото тримесечие на 2021 г., отчете, че Disney+ е достигнала 116 милиона абонати и тази новина помогна за повишаване на цената на акциите на Disney.

Ако инвеститорите имат опасения относно представянето на Disney+ или ако растежът на абонатите се забави, това може да има отрицателно въздействие върху цената на акциите на Дисни. Например, когато Disney отчете финансовите си резултати за четвъртото тримесечие на 2020 г., разкри, че Disney+ не е достигнал целта си за абонати за тримесечието, което доведе до спад в цената на Disney акциите.

Disney+ има клучова роля в бизнеса на компанията и нейното представяне оказва значително влияние върху цената на акциите на Disney. Като такива, инвеститорите и анализаторите анализират броя на абонатите и финансовите резултати на услугата, за да оценят представянето на компанията и бъдещето на цената на акциите на Disney.

Disney круизи

Disney Cruise Line е круизна линия, притежавана и управлявана от The Walt Disney Company. Круизната линия стартира през 1995 г. и започва работа през 1998 г. с първото плаване на Disney Magic. Оттогава круизната линия добавя стойност в акциите на Disney и се разшириява и като добави още четири кораба през годините: Disney Magic, Disney Wonder, Disney Dream и Disney Fantasy.

Disney Cruise Line предлага уникално изживяване, което съчетава магията на тематичен парк на Disney с лукса на круизен кораб. Всеки кораб разполага с набор от удобства и възможности за забавление, включително представления в стил Бродуей, киносалони, басейни, спа центрове и различни заведения за хранене. Корабите също така предлагат разнообразие от дейности и събития за гости от всички възрасти, от детски клубове и срещи и поздрави с герои до салони и барове само за възрастни.

Един от уникалните аспекти на Disney Cruise Line е мисията да осигури незабравимо семейно изживяване. Корабите разполагат със специални зони за деца и тийнейджъри, включително клубове, шезлонги и зони за игра, както и семейни забавления и дейности, на които цялото семейство може да се забавлява заедно. Освен това Disney Cruise Line предлага ротационно хранене, при което гостите вечерят в три тематични ресторанта всяка вечер, като техният сервитьор ги следва от ресторант на ресторант, осигурявайки персонализирано изживяване.

Disney Cruise Line включва широк набор от маршрути, включително круизи до Карибите, Аляска, Европа и други дестинации. Круизната линия организира и тематични круизи, като Хелоуин в открито море, круизи Very Merrytime и ден на Междузвездни войни в морето, който предлага уникални тематични преживявания и забавления за малки и големи.

Disney Cruise Line предлага единствено по рода си ваканционно изживяване, което съчетава магията на Disney с лукса на круизен кораб. С разнообразни възможности за забавление, заведения за хранене и маршрути, от които можете да избирате, има по нещо за всеки на круиз на Disney.

Придобивания на Disney: Разширяване на продуктовото портфолио

През годините Disney направи няколко значими придобивания, които помогнаха за разширяването на продуктовото портфолио и силното представяне на акциите Disney. Някои от най-забележителните придобивания включват Pixar Animation Studios, Marvel Entertainment и Lucasfilm. Тези придобивания не само донесоха нова интелектуална собственост, но и разшириха портфолиото от съдържание на Disney, което спомогна за стимулиране на растежа на акциите на Disney (DIS).

Едно от най-значимите придобивания, което доводе до ръст на акциите на Дисни беше покупката на 21st Century Fox през 2019 г. Това придобиване даде на Disney контрол върху огромна библиотека от съдържание, включително популярни франчайзи като The Simpsons, Avatar и X-Men. Той също така даде на Disney контролен дял в Hulu, което помогна за укрепване на Disney акциите, както и позицията на компанията на пазара за стрийминг услуги.

Ето някои от най-важните придобивания на Disney:

 • Pixar Animation Studios: През 2006 г. Disney придоби Pixar за 7,4 милиарда долара. Придобиването събра две от най-големите имена в анимацията и помогна на Disney да затвърди своята роля в анимационната индустрия.
 • Marvel Entertainment: През 2009 г. Disney придоби Marvel Entertainment за 4 милиарда долара. Това придобиване даде на Disney достъп до огромна библиотека от емблематични герои от комикси, които оттогава се използват за създаване на хитови филми.
 • Lucasfilm: През 2012 г. Disney придобива Lucasfilm за 4,05 милиарда долара. Това придобиване даде на Disney собственост върху франчайза Star Wars, както и франчайза Indiana Jones и Industrial Light & Magic, водеща компания за специални ефекти.
 • 21st Century Fox: През 2019 г. Disney придоби по-голямата част от 21st Century Fox за 71,3 милиарда долара. Това придобиване обедини две от най-големите медийни компании в света и даде на Disney достъп до огромна библиотека от съдържание, включително популярни франчайзи като The Simpsons, Avatar и X-Men.
 • BAMTech: През 2017 г. Disney придоби мажоритарен дял в BAMTech, водеща компания за стрийминг технологии, за 1,58 милиарда долара. Това придобиване помогна на Disney да разработи своя собствена стрийминг платформа, Disney+, която оттогава се превърна в основна част от бизнеса на компанията.
 • National Geographic: През 2019 г., като част от придобиването на 21st Century Fox, Disney придоби собственост и върху National Geographic. Това придобиване помогна на Disney да разшири присъствието си в образователното и документално пространство.

Тези придобивания изиграха значителна роля в оформянето на бизнеса на Disney и разширяването на обхвата му в различни индустрии, включително анимация, комикси, филми, телевизия и стрийминг. Те също така помогнаха на Disney да изгради огромна библиотека от съдържание, което може да използва в различни платформи и формати. Това портфолио от значими брандове, които Дисни успя да придобие доведе до значителен ръст и затвърждаване на позициите на акциите на Disney в сектора.

В резюме

В заключение, представянето на акциите Disney отразява представянето на компанията, която плени света със своите продукти, придобивания и финансови резултати. Способността на компанията да въвежда иновации и да се развива в крак с времето й помогна да остане актуална и успешна вече почти век. Успехът на стрийминг услугата Disney+, помогна да се компенсират някои от загубите, понесени в други сегменти поради пандемията и акциите Дисни да останат все така стабилни и атрактивни за инвеститорите.

Продуктите на компанията, включително нейните анимационни филми, са се превърнали в културни класики и са обичани от публиката по целия свят. Придобиванията разшириха обхвата и влиянието на Дисни и помогнаха за стимулиране на растежа на Disney акциите, както и на различните бизнес сегменти. Disney е компания, която е оставила незаличима следа в развлекателната индустрия и ще продължи да го прави през следващите години.


Автор лого

Автор:

Екип - Stocks.bg

Всички материали в уебсайта Stocks.bg са написани от опитни анализатори на акции с доказан опит и кариера във финансовия сектор. Информацията в сататиите за брокери на акции, трейдинг платформи и анализи на акции е написана и проверена от екипа на Stocks.bg, който е изграден от трейдъри, финансови анализатори и копирайтъри с дългогодишен опит в търговията с акции и финансовите анализи на публично търгувани компании.


Контакти

Свържете се със Stocks.bg за съдействие при избор на брокер на акции и трейдинг платформа.

Изпраща се
Вашето съобщение беше изпратено успешно!