Брокер за търговия на акции AvaTrade

Една доста популярна тема в България в момента е именно търговията с акции онлайн и изграждане на инвестиционно портфолио с цел печалба и предпазване от инфлацията. Тя дава възможност за силно развитие и постижения, но същевременно изисква време, усилия, знания и разбира се най-важното условие - доверен регулиран брокер на акции, който да ви предложи помощ и обучение при навлизането на финансовите пазари.

AvaTrade e популярен брокер на акции в България, който предлага много добри възможности за търговия с акции, валути, суровини, метали, крипто валути, ETF и индекси.

В това ревю ще намерите основните предимства на AvaTrade като CFD брокер, ще ви споделим информация свързана с тази платформа за търговия на акции, както и за условията, които предлага за трейдинг на своите потребители. Допълнително, ще разгледаме услугите, които предлага платформата, както и какво прави AvaTrade CFD брокер един глобално доверен и разпознаваем инвестиционен посредник.

Най-популярни акции
Брокери на акции

За AvaTrade

AvaTrade е онлайн CFD брокер, който започва да работи през 2006 година. Като част от компаниите Ava, които имат офиси в Ирландия, Япония, Британските острови и Австралия, този брокер на акции функционира за клиенти от цял свят и в момента работи с над 200 000 трейдър потребители.

Но защо толкова много хора се насочват именно към трейдинг с AvaTrade? Тази трейдинг платформа предоставя на своите клиенти наистина голяма гъвкавост и страхотно разнообразие от услуги, включващи: търгуване с акции онлайн, стоки, криптовалути и индекси. AvaTrade предлага достъп до редица популярни и всепризнати платформи, както и до много улесняващи търговията на форекс пазара приложения.

Основните предимства на AvaTrade като предпочитан трейдинг CFD брокер са:

 • Множество инструменти – разнообразие от акции, метал, валути, криптовалути и други инструменти за търгуване, като всички те са в една сметка.
 • Без скрити такси – нулеви комисионни и никакви банкови такси за транзакциите, които правите.
 • Безопасност – AvaTrade е един от най-сериозно регулираните брокери в света, което ви дава пълна гаранция за безопасност.
 • Страхотен ливъридж - до 1:30 за граждани на Европейски съюз, даващ възможност за добро портфолио на всеки трейдър
 • Незабавно изпълнение на поръчките – всички заявки, които направите с този брокер на акции, ще бъдат изпълнени незабавно, без никакви забавяния.

Допълнително, няма как да не споменем, че AvaTrade е брокерът с най-много лицензи за търговия в целия свят. Този брокер има позволението да функционира в голям брой държави и континенти, което го прави един наистина страхотен избор, достъпен почти от всяка точка на света.

Инструменти за търговия на AvaTrade

AvaTrade е CFD брокер, който предлага повече от 250 инструменти за търговия на различни платформи, включително над 60 валутни двойки, основни борсови индекси, криптовалути, суровини като злато, сребро, захар, кафе, индивидуални акции и ETF.

Може да търгувате с популярни CFD-та на акции като Apple, Tesla, Google, Microsoft, Amazon или пък да се насочите към форекс пазара и като трейдър да се фокусирате върху EURUSD, GBPUSD, AUDUSD, EURCHF или пък EURGBP.

Допълнително, имате достъп и до редица инструменти, правещи търговията на акции много по-лесна и печеливша, благодарение на различните трейдинг платформи, с които разполага AvaTrade. Избирайки MT4 и MT5, вие може да използвате инструменти за сканиране на пазарите, такива за разпознаване на модели и диаграми, индикатори и много други.

Търговия с акции

AvaTrade предлага на трейдърите CFD платформа за търговия с акции онлайн, като там може да откриете налични около 640 такива. Това е доста сериозен обем, предлаган от предимно водещи брокери на акции. С AvaTrade трейдинг платформите може да откриете както американски и британски акции на компании, така и европейски акции на популярни публични компании. Ако пък искате да се отдадете на закупуване на акции на фондовата борса в Токио – може да го направите.

Когато става въпрос за търгуване с акции онлайн, AvaTrade е много добър избор, тъй като брокер на акции регулиран на 5 континета и дава достъп до всички големи борси. Освен това предлага ливъридж до 1:30, както и редица образователни инструменти и ресурси от световна класа.

Търговия със стоки и суровини с AvaTrade

Освен търгуване с акции онлайн, с AvaTrade може да се насладите и на търгуване със стоки и суровини. Може да откриете основните стоки като злато, сребро, петрол, царевица, соя и други, както и някои по-рядко срещани.

Като цяло, AvaTrade ви дава достъп до 17 стокови пазара, както и ви предоставя възможност за форекс трейдинг с доста добър ливъридж до 1:200.

AvaTrade

AvaTrade е брокерът с най-много лицензи за търговия в света! AvaTrade предлага търговия с акции и всички останали финансови инструменти на 5 континента. С този брокер ще бъдете в сигурни ръце, когато търгувате акции на световните пазари!

Комисионни
за акции от 0%

Изберете Avatrade за ваш брокер и се възползвайте от нулеви комисионни и търговия без суапове за всички акции.

Адаптивни Smart приложения

Допълнителни приложения и мощни инструменти за интегриране във Вашите търговски стратегии.

Най-добрите спредове

Предлагаме Ви изключителни трейдинг условия и Ви договаряме най-добрите спредове на пазара.

9 лиценза за търговия

Брокерът с най-много лицензи в света! Търгувайте на 5 континента!

Avatrade трейдинг платформи

Това, което прави един брокер на акции подходящ и атрактивен са именно платформите за търговия, които предлага. Те могат да направят процеса на закупуване на акции много по-лесен, бърз и приятен. AvaTrade предлага достъп до една от най-популярните и добри платформи за търговия, тъй като разполага със MetaTrader софтуер. Избирайки AvaTrade за ваш CFD брокер, вие ще може да се насладите на 5 различни опции за трейдинг платформа, ето трите най-популярни:

WebTrader

WebTrader е собствената платформа за търговия с акции на брокера, вградена специално за графики и търговия, достъпна чрез мрежата на AvaTrade. Тази платформа за форекс трейдинг разполага с много лесен за използване интерфейс, което я прави подходяща за нови трейдъри.

AvaTrade WebTrader CFD трейдинг платформата е подходяща за нови трейдъри, навлизащи и опознаващи пазара, както и за бърз поглед към активите, но не и за добро решение за следене на променливи цени през деня.

AvaTradeGo

AvaTradeGo е мобилна платформа за графики и търговия, която прави използването на AvaTrade от мобилно приложение много по-лесна. С тази платформа за търговия с акции може да следите сделките си много лесно, да създавате списъци за наблюдение и да преглеждате графиките и цените в реално време.

Тя прави търгуването на финансови пазари по-лесно от всякога, тъй като гарантира приятно търговско изживяване благодарение не усъвършенстваното табло за управление, допълнено с набор от интуитивни инструменти за управление, ясни графики, увеличение на детайлите и още много други полезни функции.

MT4 и MT5

MetaTrader5 е трейдинг платформата, която предоставя възможност за търговия с акции в комбинация с форекс търговия, трейдинг на индекси, суровини, метали и крипто. MT4 и MT5 са едини от най-популярните платформи за търговия на финансовите пазари, което ги прави подходящи за напреднали трейдъри, но и за човек, който сега навлиза в инвестирането и търговията с акции.

Предимствата на MetaTrader платформите са, че предоставят на трейдърите над 100 технически индикатора и приложениея за статистика. Диаграмите им са много адаптивни, а индикаторите лесни за настройка и персонализиране.

Търговия на облигации и ценни книжка с AvaTrade

Avatrade предлага целенасочена гама от американски, европейски и азиатски държавни облигации (известни също като съкровищни облигации или ценни книжа), които можете да търгувате като CFD-та. С този брокер може да се възползвате от конкурентни спредове и много добър ливъридж до 1:30.

Облигациите се считат за едни от най-сигурните дългосрочни инвестиции. Когато трейдър закупи облигация, той на практика дава пари на заем на правителството за определен брой години. В замяна на това той получава лихвени плащания върху сумата на заема. AvaTrade предлага доста добри условия, както и държавните ценни книжка – Euro-Bund и Японски държавни облигации.

Форекс трейдинг с AvaTrade

Форекс е най-големият финансов пазар в света, чиято цел е получаване на валутни транзакции. Това означава, че всички хора, притежаващи валути, са част от него. Avatrade е един от лидерите когато става въпрос за форекс трейдинг, тъй като предлага достъп до всички основни и второстепенни валутни двойки, както и до някои екзотични.

Избирайки Avatrade за ваш CFD брокер ще ви даде възможност да търгувате с доста впечатляващ ливъридж – маржин до 1: 500 за основните валутни двойки. Допълнително, може да търгувате с редица популярни криптовалути, като например BTC, ETH, LTC и други. Ливъриджът, с който може да търгувате криптовалути е до 1:2, като може да откриете 17 от тях в Avatrade.

Освен това, AvaTrade позволява търговия с ванила опции. Тоест, един трейдър, търгуващ с ванила опции има право да контролира не само инструмента и количеството, което търгува, но и кога и на каква цена го прави. Опциите могат да се търгуват в рамките на един ден, една седмица, няколко месеца или дори една година.

Търговия с опции с AvaTrade

AvaOptions е специална платформа за търговия с опции, която ви позволява да създадете добър портфейл с различни комбинации, както и имате пълен контрол върху портфолиото си. Това ви позволява да балансирате риска и печалбата, за да съответства на цялостното ви виждане за всички финансови пазари.

Тази платформа разполага с 13 опционални стратегии, включващи такива за спред, кол спред, кол съотношение и много други подобни. Всичко се управлява от мобилното ви устройство, а на разположение са 24/5 транзакции в реално време. Опционните стратегии могат да се прилагат към десетки валутни двойки, а също и към суровини като сребро и злато. Размерите на сделките варират от 10 000 до 10 милиона.

Видове трейдинг сметки с AvaTrade

AvaTrade е платформа за търговия с акции, която предлага възможност за отваряне на няколко различни сметки. Съответно, всеки потребител може да избере тази, която е най-подходяща за нужните му. Сметките, които може да отворите в AvaTrade са:

 • Стандартна сметка – стандартната сметка е перфектен вариант за трейдъри, които навлизат във форекс пазара, както и за по-опитни търговци, които искат да се възползват от конкурентни спредове и добър избор на активи.
 • Професионална сметка – професионалната сметка е подходяща за професионални трейдъри с голямо и богато портфолио.
 • Ислямска сметка – ислямската сметка е съобразена със законите, които трябва да спазват ислямските търговци.
 • MAM – перфектният вариант за човек, управляващ множество сметки.

Разбира се, може да отворите и демо сметка, благодарение на която да опознаете платформата и да прецените дали това е правилния брокер на акции за вас. Всички сметки ви дават достъп до платформи и инструменти за търговия, както и до страхотно клиентско обслужване.

Демо трейдинг сметка с AvaTrade

Ако желаете да отворите безплатна демо сметка, то може да се доверите на ActivTrades да ви помогне в това начинание. Тази сметка е подходяща за всеки начинаещ трейдър, който все още не е натрупал достатъчно опит, за да инвестира реални пари.

Демо сметката е напълно безплатна и може да се използва до 30 дни. Тя предоставя на всеки трейдър достъп до всички продукти на брокера, включително и до не една CFD платформа.

Инвестирането с този тип сметка не ви подлага на никакъв риск, тъй като използвате нереални пари. Тази сметка е идеална не само за начинаещите трейдъри, но и за опитните такива, които искат да изградят и тестват дадена стратегия, без да инвестират в това реална сума пари.

Начини на депозит и теглене с AvaTrade

AvaTrade e брокер на акции, предлагащ добра платформа за търговия с акции, който предлага разнообразие от възможности за депозит. Разбира се, мерки са предприети, за да подсигурят безопасността на всички клиенти на брокера. За да направите депозит в Avatrade, то ще трябва да предоставите документи – доказателство за адрес и доказателство за самоличност. Ако желаете да правите депозити с кредитна карта, то тя също ще трябва да бъде сканирана и подадена като документ. Всички тези мерки са предприети с цел безопасност.

AvaTrade е брокер на акции, който предлага избор най-популярните методи за депозиране, включително кредитни карти и банков превод, които са достъпни за всички глобални клиенти. Допълнително, депозит може да бъде извършен чрез електронно плащане като Skrill, Neteller, WebMoney, но те не са достъпни за клиентите от ЕС и Австралия.

Всеки от методите изисква специфично време за обработка, но AvaTrade дава гаранция, че средствата ще бъдат предоставени максимално бързо, стига процесът на верификация на сметката и акаунта да бъдат завършени. Но нека дадем детайли относно възможностите за депозиране:

 • Кредитни и дебитни карти – ако използвате кредитна карта, то плащането ще бъде направено моментално към сметката ви. В случай на забавяне, то е препоръчително да се свържете с отдела за обслужване на клиенти.
 • Електронни плащания – с тези опции ще получите парите си до 24 часа, но те не са налични в ЕС и Австралия.
 • Банков превод – ако депозирате средства чрез банков превод, то може да отнеме максимум 7 работни дни, в зависимост от банковата институция и страната.

За да отворите сметка в AvaTrade има минимална сума, която трябва да депозирате. Тя зависи от метода и валутата, както следва:

Депозит с кредитна карта:

 • USD - 100 USD
 • Сметка в EUR - 100 EUR
 • GBP сметка - 100 GBP
 • AUD сметка - 100 AUD

Депозит с банков превод:

 • Сметка в USD - 100 USD
 • Сметка в EUR - 100 EUR
 • GBP сметка - 100 GBP
 • Сметка в AUD - 100 USD в AUD

Трейдинг обучения с AvaTrade

Търговията с акции и финансови инструменти е много специфична ниша, която изисква определен знания, за да доведе до успех. Ако все още сте начинаещ трейдър, или пък се нуждаете от допълнително обучение, защото искате да развиете допълнително портфолиото си, то ние, от AvaTrade можем да ви бъдем много полезни с професионални обучения.

Може да се възползвате от:

 • Онлайн уебинари – те са много подходящи за начинаещи трейдъри, които все още искат да опознаят форекс пазара и неговите специфики, преди да се впуснат в търговията. Допълнително, тези онлайн уебинари предоставят много важна информация относно стратегии, използването на платформите и инструментите, предлагащи се от брокери на акции.
 • Персонално обучение – персоналното обучение се предоставя от професионални трейдъри с дългогодишен опит и богато портфолио в търговията с акции. Това обучение е подходящо за всеки човек, който иска сериозно да се отдаде на трейдинга с акции.
 • Анализ на пазара – може да се възползвате от анализи на пазара и професионални съвети от нашите трейдъри.

Инвестиране за начинаещи с AvaTrade

AvaTrade е брокер на акции, особено подходящ за начинаещи трейдъри. Този онлайн брокер на акции предлага възможност за демо сметка, както и образователен раздел на уебсайта си. Въпросният раздел включва видеоклипове с обучителни материали, ръководства за специфични стратегии и образователни статии, които могат да бъдат много полезни както на начинаещите трейдъри, така и на опитните такива.

AvaTrade е надежден и регулиран брокер на услуги за търговия на форекс пазара, предоставящ редица предимства и възможности на своите клиенти. Тази платформа за форекс търговия дава на трейдърите достъп до световните пазари, както и им позволява да използват популярни платформи като MetaTrader 4 и MetaTrader 5.

Този онлайн брокер на акции предлага нулеви комисионни, добри методи за плащане и прекрасни условия за теглене. Предимствата му са много, включвайки обучение за трейдъри, огромно разнообразие от активи, ванилла форекс опции, висок ливъридж и безпроблемна мобилна търговия от мобилните приложения.

Разбира се, като всичко друго и AvaTrade има своите недостатъци, като например такса неактивност след три месеца и ограничени инструменти за анотиране на диаграми. Като цяло, AvaTrade е един страхотен брокер, с голям потенциал в това да бъде страхотен помощник в навлизането и развитието на форекс пазара.

Защо да изберем AvaTrade за партньор в трейдинга?

AvaTrade е онлайн CFD брокер, който започва да работи през 2006 година. AvaTrade успява да се регулира на цели 5 континента и има офиси в Ирландия, Япония, Британските острови и Австралия, този брокер на акции функционира за клиенти от цял свят и в момента работи с над 200 000 трейдъри.

Но защо толкова много хора се насочват именно към AvaTrade? Тази платформа за търговия предоставя на своите клиенти наистина голяма гъвкавост и страхотно разнообразие от услуги, включващи: търгувия с акции онлайн, стоки, криптовалути и индекси. Avatrade предлага достъп до редица популярни и всепризнати платформи, както и до много улесняващи търговията на форекс пазара приложения.

Основните предимства на Avatrade като регулиран инвестиционен брокер:

 • Множество опции – разнообразие от криптовалути и други стоки за търгуване, като всички те са в една сметка.
 • Без скрити такси – нулеви комисионни и никакви банкови такси за транзакциите, които правите.
 • Безопасност – AvaTrade е един от най-сериозно регулираните брокери в света, което ви дава пълна гаранция за безопасност.
 • Страхотен ливъридж, до 1:30, даващ възможност за добро портфолио на всеки трейдър.
 • Незабавно изпълнение – всички заявки, които направите с този брокер на акции, ще бъдат изпълнени незабавно, без никакви забавяния.

Допълнително, няма как да не споменем, че AvaTrade е брокерът с най-много лицензи за търговия в целия свят. Този брокер има позволението да функционира в голям брой държави и континенти, което го прави един наистина страхотен избор, достъпен почти от всяка точка на света.

Контакти

Свържете се със Stocks.bg за съдействие при избор на брокер на акции и трейдинг платформа.

Изпраща се
Вашето съобщение беше изпратено успешно!